تولید و تکثیر درخت خرما

تکثیر غیر جنسی
این روش به صورت پاجوش ها انجام می گیرد هر نخل دارای ۱۰۰ تا ۱۲۰ برگ است که معمولاً هر برگ ۳الی ۴ سال بر روی درخت باقی می ماند .

پاجوش ها در برگ های پایین درخت که در مجاورت خاک و رطوبت قرار دارد انجام پذ یر است که بعد از ۲ تا ۳ سال پاجوش اماده کاشت است هر اصله درخت مادر معمولاً بین ۵ تا ۱۰ پاجوش تولید می کند . از این تعداد ۵ تا ۳ اصله پاجوش قوی انتخاب و در ماه های خرداد و اوایل تیر از درخت مادری جدا و به خزانه انتقال می دهند.

زمین خزانه :

عمق آن ۵۰ سانتی متر خاک نرم قابل نفوذ برای ریشه باشد و از جمع شدن آب اضافی دران جلوگیری کرد .

وسپس کرتهای به اندازه ۴۵ متر احداث می شود .

عملیات برداشت خرما

مراحل رسیدن خرما به ترتیب عبارت انداز:

پودوز

در این مرحله رنگ میوه سبز روشن و میوه از حالت کروی خارج و شروع به رشد و نمو می کند .

خارک

رنگ میوه زرد طلایی و در این حالت قند میوه نسبتاًکم و میوه نیز هنوز نارس و کال است .

دمباز

در این مرحله خارک کاملاً شیرین و شروع به نرم شدن می کند و گاهی اوقات این نرمی تا نصف یا دو قسمت میوه پیش می رود.

رطب

در این موقه میوه کاملاً رسیده و مقداری از رطوبت خود بر روی درخت از دست داده است وقند ان به حد کامل رسیده است .

چیدن میوه

به صورت تدریجی :

در نیمه مرداد ماه و بعد هنگامی که رطب ودنباز رسیده شده معمولاً ۲ تا ۳ روز در میان می بایست اقدام به چیدن کنند .

به صورت کلی و یک جا :

در این روش می بایست صبر نمود تا تمامی میوه رسیده و تبدیل به خرما شود در این روش از اواخر مهرماه توسط کارگران ماهر چیده می شود.

محصولات فرعی :

شیره خرما:ابتدا خرما را از هسته جدا نموده سپس به اندازه ی وزن خرما آب می افزایند و آن را می جوشانند بعد آن را صاف می کنند این عمل را دوباره تکرار می کنند عصاره ی گرفته شده را مجدد حرارت می دهند تا خوب غلیظ شود تا از ترشیده شدن بعدی جلوگیری کنند.

رنگینک : ابتدا رطب هارا در ظرف می چینند و سپس آرد و روغن تفت می دهند و روی رطب می ریزند سپس پودرقند و حل به آن اضافه می کنند.

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *